Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Εαρινή συνάντηση στα 40Μ


10 Απριλίου 2016 

Εαρινή Συνάντηση στά 40μ.

10:00 έως 14:00 τοπική ώρα

Τo AthensQRPneT, το περιοδικό SV-QRP και το AegeanDXgroup διοργανώνουν την συνάντηση αυτή γιά πειραματισμό επικοινωνίας μέσα στόν Ελλαδικό χώρο, και όχι μόνο, με χαμηλή Ισχύ και κεραίες αποκλειστικά (κατά την δύναμη εκάστου) NVIS.

Το πρόγραμμα λοιπόν έχει ώς εξής :

Στά 30 πρώτα λεπτά κάθε ώρα να είμαστε αποκλειστικά στά 40 μ. Στήν συχνότητα 7090 ΜHz συχνότητα QRP ή 7135MHz άν υπάρχει πρόβλημα στην προαναφερθείσα.

Θα συζητήσουμε και θα γνωριστούμε απ' τον αέρα, θα ανταλλάξουμε το QTH Locator και θα δηλώσουμε τις συνθήκες εργασίας (μηχάνημα – κεραία).

Τά άλλα τριάντα λεπτά της κάθε ώρας θα μπορεί κάποιος αν θέλει να δουλέψει στίς περιοχές 15μ ή 10μ μόνο με ελεύθερη κεραία και QRP Ισχύ.

Θά ήταν ευχάριστο να λάβουμε και ημερολόγια στό svqrplab@gmail.com σε μορφή cabrillo ή κάτι παρόμοιο έχοντας και την ένδειξη του QTH Locator ώστε να υπολογίσουμε αποστάσεις. Το QTH Locator ας το πάρουμε κι' από το qrz.com . Φωτογραφίες και περιγραφή κεραίας ευπρόσδεκτα.

Αυτό λαμβάνει και την μορφή ενός μικρού διαγωνισμού χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός αλλά γιά λόγους ηθικής ικανοποίησης των συμμετεχόντων θα δοθούν δύο βραβεία που αθλοθετούνται :

A) Το πρώτο βραβείο γι' αυτόν που θα έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα γενικώς. (ανεξαρτήτου μηχανήματος) από το AegeanDXgroup.


Το Πυθαγόρειο Θεώρημα σε συνάρτηση με το άγαλμα του Πυθαγόρα που βρίσκεται στό Πυθαγόρειο Σάμου
B) Το πρώτο βραβείο γι αυτόν που θα έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα με μηχάνημα Ιδιοκατασκευής (ακόμα και κατασκευή από “κιτ”).
Από το AthensQRPneT Το έμβλημα του AthensQRPneT 
(Η Νίκη της Σαμοθράκης)